Angeliqa Mejstedt

Det är med stor sorg och tungt hjärta som jag sätter mig ner för att skriva detta inlägg.
Denna förenings grundande vice ordförande, Angeliqa Mejstedt, har gått bort.

Angeliqa, som för många av oss har varit en stor inspirationskälla, ledstjärna och vän, lämnar ett stort hål i våra hjärtan. Det vi kan göra nu är att hedra det arv Angeliqa lämnar efter sig.

Jag bad Angeliqas efterträdare som vice ordförande, Nenne Thorin, skriva hur Angeliqa har påverkat henne.
”Jag och Angeliqa hade haft kontakt under en tid när jag axlade hennes tidigare roll som vice ordförande i föreningen Bushcraft Sverige. Jag träffade henne för första gången för några år sedan då nätverket Kvinnliga Äventyrare var nytt och hon lyckades med bedriften att locka hundratals brudar till Ängsö för en gemensam dag i naturen och sedan dess har jag förundrats över vilket driv hon besitter och hennes otroliga entreprenörssjäl. Hon är en föregångare och en sann förebild för människor i allmänhet och för kvinnor i synnerhet.

Jag minns hennes otroligt genuina leende, hennes kaffe, hennes djupa kärlek för naturen och hennes ödmjukhet i att vilja dela den kärleken med andra.

Angeliqa har på riktigt trampat upp stigar och flyttat på stenar för oss andra, hon har vågat gå först och visat att man kan leva sin passion.

Angeliqa; Vi är många som kommer fortsätta i dina spår, men du var först där. Jag kommer ha dig med mig när jag står inför skrämmande val att våga satsa på mina drömmar. Det märks att du inte är med oss. Du saknas. Kör bara kör Q.” – Nenne

 

Angeliqa kommer att vara otroligt saknad, hon lämnade oss alldeles för tidigt och jag personligen önskar jag kunde få sitta ner med henne en sista gång vid lägerelden.

Kom ihåg hennes glöd och kärlek till naturen, kom ihåg hennes sätt att engagera människor och speciellt kvinnor i att bege sig ut och utforska, kom ihåg hennes skinande leende och tindrande ögon och när ni är ute i det gröna nästa gång, drick en kopp starkt kokkaffe och kom ihåg varför vi alla älskar naturen. Då kommer vi aldrig vara särskilt långt ifrån vår vän Angeliqa och då kan vi fortsätta sprida vidare det Angeliqa skapade.

En sann stjärna slocknar här på jorden och får nu tändas på himlavalvet för att fortsätta leda oss vidare på denna vandring som vi kallar livet.

Vandra i frid, kära vän.

-Bushcraft Sveriges styrelse,
             Genom ordförande Thor Banke