Du har väl inte missat att vi har Bushcraft Sveriges första riksträff snart?
Träffen är två dagar av föreläsningar, workshops och allmän social samkväm med massor av erfarenhets -och kunskapsutbyte.
Tro mig, du vill inte missa detta!
Glöm inte att anmäla dig! Desto tidigare du anmäler dig desto bättre koll har vi på hur vi ska planera träffen.
Anmälan gör du genom att antingen:
Swisha pengar till 1233514569
eller
Sätt in pengarna på vårt bankgiro 441-2987
Ange namn och ert medlemsnummer som meddelande! (medlemsnummer kan du hitta i bekräftelsemailet du fick när du blev medlem)
Det kostar 250 kr per person att komma till riksträffen
Glöm inte att du måste vara medlem för att få vara med, men som vanligt kan du lösa medlemskap på vår hemsida!
Tid och plats:
24-25 september, starttid 10:00 sluttid 16:00
Vi kommer som bekant att vara på scouternas lägerplats Brittmäss som ligger mellan Strängnäs och Nyköping.
Om man inte kör så är det lättast att ta sig till busshållplatsen Hagen (Sparreholm) som ligger bara en kort promenad ifrån lägerplatsen. Det kan man göra antingen genom att först ta sig med tåg till Nyköping eller Strängnäs och sedan ta bussen därifrån.
Blir det svårt att ta sig till platsen i tid på lördag förmiddag så kommer vi att ha folk på plats redan på fredag kväll så att man kan anlända dagen innan.
Har ni svårt att ta er på egen hand till träffen så kan ni i vårt Facebookevent snacka med varandra och ordna ihop samåkning!
Boende löser man själv genom att ta med sig tält, tarp, hammock eller det man man föredrar att sova under.
Hedersgäster: Världens enda PhD i Bushcraft, smidesexpert, kanottillverkare och naturälskare
– Lisa Fenton från Storbritannien, lärling under fyra år på 90-talet hos Ray Mears och världens enda doktor i bushcraft kommer och föreläser för oss! Detta blir så coolt! Kolla in Paul Kirtley’s podcast där hon har intervjuats.
– Kristofer Åberg från Järnet i elden tar med två hässjor och håller i workshops och visar hur man smider.
– Josef Hegart, Kanotexpert som kommer att föreläsa om sin 60-dagars kanotresa och i sin workshop lära oss paddla kanot och tillverka vår egna paddel med kniv och yxa. Josef ger oss även möjligheten att certifiera oss till Gula Paddelpasset!
– Joakim Mårtensson, denna killen har delvis vuxit upp bland afrikanska pygméer. Han har massor att berätta och visar oss även hur man binder nät och gör hängmattor.
Utöver alla intressanta människor kommer det att finnas möjlighet till växtvandring där man får lära sig massor om olika ätbara växter, växter man kan använda som medicin och användbart material från skogen.
Vi kommer även att ha en “kom igång med bushcraft”-workshop! Är ni inte så erfarna inom buhscraft så kan ni här lära er mer om vad bushcraft är, göra upp eld och göra upp läger m.m.
När vi inte har föreläsning eller workshop så har vi satt massor med erfarenhetsutbyte, historieberättande och allmän social samkväm på agendan!
Anmäl er nu!!!
Vi ses där!