Riksträff 2016! Anmäl er nu!

Hej alla bushcraftvänner!

Nu har vi kommit en bra bit i vår planering av riksträffen den 24-25 september och kan stolt presentera första utkastet av schemat!

Hedersgäster: Världens enda PhD i Bushcraft, smidesexpert, kanottilverkare och naturälskare

  • Lisa Fenton från Storbritannien, lärling under fyra år på 90-talet hos Ray Mears och världens enda doktor i bushcraft kommer och föreläser för oss! Detta blir så coolt! Kolla in Paul Kirtley’s podcast där hon har intervjuats.
  • Kristofer Åberg från Järnet i elden tar med två hässjor och håller i workshops och visar hur man smider.
  • Josef Hegart, Kanotexpert som kommer att föreläsa om sin 60-dagars kanotresa och i sin workshop lära oss paddla kanot och tillverka vår egna paddel med kniv och yxa.
  • Joakim Mårtensson, denna killen har delvis vuxit upp bland afrikanska pygméer. Han har massor att berätta och visar oss även hur man binder nät och gör hängmattor.

Utöver alla intressanta människor kommer det att finnas möjlighet till växtvandring där man får lära sig massor om olika ätbara växter, växter man kan använda som medicin och användbart material från skogen.

Vi kommer även att ha en “kom igång med bushcraft“-workshop! Är ni inte så erfarna inom buhscraft så kan ni här lära er mer om vad bushcraft är, göra upp eld och göra upp läger m.m.

När vi inte har föreläsning eller workshop så har vi satt massor med erfarenhetsutbyte, historieberättande och allmän social samkväm på agendan!

Detta är verkligen en helg du inte får missa! Vi kommer att ha så roligt och till dem som kommer under helgen kommer det finnas unika rabatter och erbjudanden att ta del av via våra samarbetspartner Klättermusen, Silky, Klean Kanteen, m.m. (Kolla redan nu vilka rabatter vi erbjuder våra medlemmar!).

Så nu öppnar vi slussarna för din anmälning!
Anmälan gör du genom att antingen:
Swisha pengar till 1233514569
eller
Sätt in pengarna på vårt bankgiro 441-2987
Ange namn och ert medlemsnummer som meddelande! (medlemsnummer kan du hitta i bekräftelsemailet du fick när du blev medlem)
Det kostar 250 kr per person att komma till riksträffen
Glöm inte att du måste vara medlem för att få vara med, men som vanligt kan du lösa medlemskap på vår hemsida!

Tid och plats:
24-25 september, starttid 10:00 sluttid 16:00
Vi kommer som bekant att vara på scouternas lägerplats Brittmäss som ligger mellan Strängnäs och Nyköping.
Om man inte kör så är det lättast att ta sig till busshållplatsen Hagen (Sparreholm) som ligger bara en kort promenad ifrån lägerplatsen. Det kan man göra antingen genom att först ta sig med tåg till Nyköping eller Strängnäs och sedan ta bussen därifrån.
SJ’s hemsida
Sörmlandstrafiken
Blir det svårt att ta sig till platsen i tid på lördag förmiddag så kommer vi att ha folk på plats redan på fredag kväll så att man kan anlända dagen innan.

Har ni svårt att ta er på egen hand till träffen så kan ni i vårt Facebookevent snacka med varandra och ordna ihop samåkning!

Vi i styrelsen hoppas att alla kommer och att ni är lika exalterade över detta som vi är!

Vi ses där!
Mycket kärlek,
Styrelsen Bushcraft Sverige

Samarbetspartners:
2016-06-07 klean kanteen

 

Share this Post: