Yxkurs på Riksträffen!

Smid din alldeles egna yxa på Riksträffen i Mullsjö!

Kristofer Åberg från Järnet i Elden Smide kommer och lär oss hur man smider sin alldeles egna yxa!

Kristofer kommer att lära er hur man smider en yxa från början till slut.
Man får lära sig hur man slår ut ögat för skaftet, smider ut formen och även smider ut eggen. Sedan får man slipa, härda och anlöpa stålet för att få bra hållbarhet. Välj precis den design du själv vill ha!

Det finns plats till tre grupper a tre personer. Alltså finns det plats till 9 personer totalt.

Hur anmäler man sig till yxkursen?
Anmälan gör man genom att skicka e-mail till info@bushcraftsverige.se eller genom att fylla i kontaktformulär på vår kontaktsida.
Skicka namn, medlemsnummer och vilket kurspass man föredrar (Det är dock inte säkert att alla får det passet de vill, utan vi måste försöka anpassa så gott det går efter allas önskemål)
Vi kommer att köra första gruppen på lördag förmiddag, andra gruppen på lördag eftermiddag och sista gruppen på söndag förmiddag.

Eftersom det är begränsade platser och att man får med sig sin egna yxa hem så kostar denna kurs lite extra utöver avgiften för träffen. Pris för yxkursen är 1000 kr.

Även ni som inte vill vara med på yxkursen, glöm inte att anmäla er till träffen. Desto tidigare ni anmäler er, desto lättare blir det för oss att planera schemat för träffen.

Kostnad: 250:- för träffen
För att anmäla dig så swishar du 250 kr till 1233514569 med ditt namn och medlemsnummer
eller sätt in pengarna på vårt bankgiro 441-2987 med samma meddelande (medlemsnummer finner du på fakturan för ditt medlemskap)

I år kommer vi vara i Friluftsrikets Mullsjö, närmare bestämt på Kyrkekvarns Kanotcenter. Mullsjö ligger centralt till och inom 4 timmars resväg från Stockholm, Göteborg och Malmö och förhoppningen är att så många som möjligt kan komma. Så se till att boka in helgen 27-28 maj i kalendern
Riksträffen är bara öppen för föreningens medlemmar (så passa på att bli medlem)

 

Share this Post: